Újra elismerték a Járműipari Kutatóközpont fejlesztéseit

A magyar önvezető közlekedési megoldások fejlesztésében egyre komolyabb szerepet tölt be a győri központ.

A Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja újabb rangost elismerést zsebelhetett be, hiszen egy olyan díjat vehettek át, amely a kutatási és fejlesztési infrastruktúrákat vizsgálja, majd értékeli. A győri központ kiváló minősítést kapott. 

A Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja Magyarországon és a világon is egyre tekintélyesebb szereplő, ha az önvezető rendszerek, vagy az elektromobilitás kutatásáról és fejlesztéséről van szó.

jarmuipari_torzs_bpn

Az önvezető technológia sem ismeretlen a központnak

A díjat egyébként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ítélete oda a győri helyszínnek. A kutatóközpont jövőbe illő infrastruktúrával és háttérrel rendelkezik a munkálatokhoz, hiszen laborjai világszínvonalúak, eszközei és tesztpályái pedig vadi újak. 

További plusz pont a fejlesztő központnak, hogy óriási hangsúlyt fektetnek arra, hogy a jövőben is magas tudással és képzettséggel rendelkező szakemberek dolgozzanak a magyar fejlesztési szektorokban. A labor folyamatosan odafigyel a hallgatói tehetséggondozásra és az utánpótlás nevelésére.

Forrás: SZE
CS.SZ.