A Széchenyi Egyetem is együttműködik az I4.0 platformban

Az ipar 4.0 fontos része az ország i4.0 stratégiájának, amelynek célja a versenyképesség és a gazdasági fenntarthatóság javítása.

Kétségtelen, hogy új lehetőségeket kínálnak a vállalkozások és az egyének számára egyaránt, de aggodalmak is felmerülnek lehetséges negatív hatásaikkal kapcsolatban.
 
5 magyar egyetem működik együtt
 
 
A platform egyetemeket és más kutatási és fejlesztési intézményeket hoz össze, hogy együttműködjenek a stratégia megvalósításában. Az Ipar 4.0 egyik fő fókusza a dróntechnológia, a mesterséges intelligencia és az 5G, valamint az ezeken a területeken folyó szakképzés.
 
A Széchényi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja az i4.0 platform szövetségesei között mutatkozott be, és a résztvevők megfogadták, hogy a jövőben szorosabban együttműködnek. Ezzel elősegítik az i4.0 stratégia célkitűzéseinek megvalósítását és Magyarország pozíciójának javítását a világgazdaságban.
 
 
Az Ipar 4.0 technológiák olyan dolgokat foglalnak magukban, mint a mesterséges intelligencia, a big data, a dolgok internete és a felhőalapú számítástechnika. Ezek számos előnnyel járnak a vállalkozások számára, többek között a hatékonyság növelésével, a költségek csökkentésével és a termékek minőségének javításával. Emellett segíthetnek abban is, hogy a vállalkozások versenyképesebbé és fenntarthatóbbá váljanak.
 
A lehetséges kockázatok ellenére kétségtelen, hogy az Ipar 4.0 technológiák nagyszerű lehetőségeket kínálnak a vállalkozások és az egyének számára egyaránt. Fontos, hogy tisztában legyünk a technológiákkal kapcsolatos kockázatokkal, de nem szabad hagynunk, hogy ezek megakadályozzanak minket abban, hogy kihasználjuk a számos előnyüket.
 
H.A.