Kerékpárút korszerűsítés Téten

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap 100 százalékos támogatásával kerékpáros-baráttá alakítják a téti közlekedési úthálózatot. 

A több mint 180 millió forintos támogatásból biztonságos kerékpárutat alakítanak ki, ami hozzájárul a fenntartható közlekedéshez és elősegíti az élhető, biztonságos városi környezet kialakulását. A beruházás keretében közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási intézkedéséeket, valamint infrastrukturális munkálatokat végeznek el.

 

Több mint 180 millió forintos támogatásból biztonságos kerékpárutat alakítanak ki Téten

Több mint 180 millió forintos támogatásból biztonságos kerékpárutat alakítanak ki Téten

 

A beruházás hamarosan kezdődik, és várhatóan az év végére befejezik a munkálatokat. A fejlesztés eredményeként a 83. sz. főút Fő utca - Gyömörei utca közötti szakaszon gyalog- és kerékpárutat, mellette a 83-as főút bal oldalán párhuzamos állású parkoló helyeket alakítanak ki, továbbá a gyalog- és kerékpárút biztonságos átvezetése tervezett a 83-as főúton keresztül a Gyömörei utcai csomópontban. A Fő utca teljes szakaszán szintén kialakítanak egy gyalok- és kerékpárutat, a 8417 számú közút jobb oldalán pedig párhuzamos állású parkoló helyek létesülnek.

 

/T.D.