Megalakult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés

Megalakult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés, a testület elnökévé Németh Zoltánt, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetőjét, a közgyűlés korábbi elnökét választották.

Mester László, a területi választási bizottság elnöke elmondta, hogy a 21 tagú testületbe a Fidesz-KDNP pártszövetség 15, a Jobbik, a DK és a Momentum 2-2 képviselője jutott be. Az október 13-án tartott önkormányzati választás során összesen 109 554-en adták le szavazatukat a megyei önkormányzat tagjaira. A Fidesz-KDNP jelöltjeire 65 391, a Momentumra 12 511, a Jobbikra 11 337, a DK-ra pedig 11 154 szavazat érkezett. Az MSZP-re, amely ezúttal nem jutott be a közgyűlésbe, 4 802 szavazat érkezett. Németh Zoltánt titkos szavazáson 19 szavazattal választották a testület elnökévé, főállású alelnöknek pedig ismét Ivanics Ferencet (Fidesz-KDNP) és Pető Pétert (Fidesz-KDNP), szintén 19-19 szavazattal.

 

Megalakult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés

A testület elnökévé Németh Zoltánt, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetőjét, a közgyűlés korábbi elnökét választották

 

Négy állandó bizottság alakult meg, a pénzügyi és ügyrendi, a területfejlesztési és nemzetiségi, az összeférhetetlenségi és vagyonnyilatkozat ellenőrző, valamint a közbeszerzési bizottság, amelynek megválasztották tagjait is. Németh Zoltán elmondta, hogy az elmúlt öt évben elért eredményekre a megyeiek büszkék lehetnek, mert erősödött a gazdaság, szinte elérték a teljes foglalkoztatottságot és soha nem látott mértékű közlekedési infrastruktúrafejlesztés fejeződött be, és újabbak indulnak a jövőben is. Hangsúlyozta, hogy partnerségben szeretnének dolgozni a megye valamennyi településével. A cél, hogy a kapcsolatok erősödjenek, és békés, biztonságos megye maradhasson Győr-Moson-Sopron - fogalmazott.