Villanyszerelő munkák: mit végezhetsz el saját kezűleg és mit nem?

A villanyszerelés egy rendkívül veszélyes munka, hiszen fennáll az áramütés veszélye. Éppen ezért, bármilyen feladatról is legyen szó, érdemes hozzáértő szakember segítségét kérnünk, aki gyors és eredményes munkát végez. 

Ha Győrben van szükséged szakira, akkor a Jószaki weboldalon csak írd be a keresőbe, hogy “villanyszerelő Győr”, és a rendszer máris kilistázza a releváns találatokat. Ha már most tudod, hogy egyszerre több szakitól is árajánlatot fogsz kérni, akkor akár a konkrét feladatot is megadhatod.
 
Munkák, amiket Te is meg tudsz csinálni 
 
Bár a villanyszerelés megfelelő szaktudást és elővigyázatosságot igénylő munka, ez nem jelenti azt, hogy minden esetben szerelőt kellene hívnod. Ha például egy lámpában kiég az izzó, akkor az izzócserét Te magad is meg tudod csinálni. Csak arra kell figyelned, hogy a készülék áramtalanítva legyen.
 
Ha viszont át szeretnéd helyezni valahova máshová, vagy egy teljesen újat kell beszerelni, akkor azt már érdemes szakemberre bíznod. 
 
Mire figyelj, ha nekiállsz villanyt szerelni?
 
Nagyon fontos, hogy bármit is szerelsz, ne legyen áram alatt és olyan eszközöket használj, amik nem vezetik az áramot. Annak is nagy jelentősége van, hogy teljesen egyedül vagy-e a helyszínen vagy van-e valaki veled. Mindenképp hívj át magadhoz valakit, aki figyeli, hogy senki ne kapcsolja vissza a megszakítókat, amíg dolgozol. Ha pedig úgy érzed, nem bírsz a feladattal, akkor inkább írd be a Jószaki keresőjébe, hogy villanyszerelő Győr vagy “villanyszerelő Budapest”, attól függően, hogy hol van szükséged segítségre. Ezt követően több tucat szakemberből tudsz választani, hogy ne Neked kelljen bajlódnod a dologgal. Választás előtt mindenképp olvasd át a szakemberek oldalát és nézd meg a referenciáikat.
 
J.M