Alásózott a győri cég a város útjainak - biztonságosabb a közlekedés

Könnyen veszi az akadályt Győr városa: ónos eső miatt riasztást adott ki az OMSZ Győr-Moson-Sopron megyére, az utakért felelős Győr-Szol Zrt. munkatársai még az esőzés előtt megkezdték a szükséges intézkedéseket. Persze a lakosság együttműködésére is szükség van a baleseteket elkerülendő. 

Úgynevezett alásózással biztosították a forgalmasabb győri utakat a Győr-Szol Zrt. ügyeletesei december másodikán, egy nappal az ónos eső várt érkezése előtt. Ezzel az utak csúszásmentessé tehetők.

Első körben a hidakat és a felüljárókat, majd a tömegközlekedési útvonalakat biztosították nagygépekkel, de a buszmegállók és bicikliutak, a járdák, terek, főbb utak is csúszásmentesítve lettek, ezeket már kézzel végezte a cég negyven dolgozója.

Fontos a téli gumi használata is

Fontos a téli gumi használata is

 

Az ónos esővel mindenféle óvintézkedések bevezetése mellett is vigyázni kell, ugyanis ez egyfajta jegesedést jelent – az út felszínére azonnal ráfagy és rendkívül csúszós páncéllá változik a csapadék.

Jármű használat esetén fel kell szerelni a téli gumikat, és óvatosan kell vezetni. Gyalogszerrel könnyen alkalmazható praktika, hogy ha mindenféleképpen ki kell mozdulnunk, a cipőnkre kívülről húzzunk zoknit, és nagyon óvatosan haladjunk.  

 

M. A. 

Forrás: gyor.hu