Az NMHH-val dolgozik együtt a SZE

A győri Széchenyi István Egyetem megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH).

A győri Széchenyi István Egyetem újabb együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH). A megállapodás eredményeképp a felsőoktatási intézmény számos része kap kiemelt támogatást a jövő év végéig. 

Az érintett győri szervezetek közé sorolható az Informatikai és Villamosmérnöki Kar, a  Gépészmérnöki kar, a Járműipari Kutatóközpont, a Digitális Fejlesztési Központ, illetve egy Győrön kívül fekvő létesítmény, mégpedig a Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központ. 

nmhh_torzs

Fejlődik a média és a hírközlés

A megállapodás eredményeképp még szorosabbra fűzi a viszont a két intézmény. A több mint 1 éves projekt célja, hogy fejlesszék a média és a hírközlés területeit az egyetem egyes részein. 

A program másik célja, hogy minél hatékonyabb legyen az olyan szakemberek képzése Győrben, amelyek a média jogot, a hírközlést, illetve a tudományos-oktatási szektorokat érinti. A tudományos szektorok közül az egyik legfontosabbnak a mérnöki képzések mondhatóak, a győri felsőoktatási intézmény pedig az egyik legfontosabb hazai egyetem ebben. 

Forrás: SZE
CS.SZ.