Bővített a West Hungária, idén is lesz beruházási program

Varga Mihály pénzügyminiszter a győri West Hungária Bau Kft. 2020-as bővítését méltatta bejelentésében, melyben elmondta: idén is folytatódik a nagyvállalati beruházási program. Huszonötmilliárd forinttal számol a kormány. 

Varga Mihály azt idei programmal kapcsolatban elmondta, hogy ha a huszonötmilliárd forintnál nagyobb keret lenne indokolt, akkor bővítik a lehetőségeket. A pénzügyminiszter optimista, a járvány alábbhagyása esetén 4 - 4,5 százalékos növekedést predesztinált bejelentésében.
 
A nagyvállalati beruházási támogatási program tavalyi etapjában a West Bau Hungária Kft. paksi és győri telephelyét is fejleszthette. 1, 9 milliárd forintot költött mindkét üzemére, amelyhez az állam 900 millió forint támogatást nyújtott. A győri gyárba új gépeket telepítettek, és 245 munkahely vált biztossá, valamint 42 embert vettek fel a céghez különböző munkakörökben.  
 
 
 
Építőipari dolgozók
Építőipari dolgozók
 
 
A győri telephelyű cég a paksi üzemében is nagy beruházást hajtott végre.  Egy új, modern lakatosüzemet építettek, szociális létesítményt, irodákat alakítottak ki és ahogy Győrbe, ide is vásároltak termelőeszközöket.  
 
A teljesen magyar tulajdonú West Hungária Bau Kft. a hazai építőiparban meghatározó szerepet tölt be. Fővállalkozói és generálkivitelezői tevékenységet folytatnak már ‘97-től, cégüket folyamatosan fejlesztik.  
 
 
M. A. 

Forrás: mti