Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a győri Széchenyi István Egyetem (SZIE).

A katasztrófavédelmi tevékenységek összehangolt és hatékony ellátása érdekében, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Dr. Kovács Zsolt, a SZIE kancellárja együttműködési megállapodást kötöttek.
 
A március 1-jei polgári védelem világnapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából megrendezett megemlékezésen és szakmai tanácskozáson egy fontos megállapodás is született.
 
Az igazgatóság többek között a következőket vállalata: illetékességi területén – a minősítésnek megfelelt – egyetemi önkéntes mentőszervezete nyilvántartásba lesz véve; biztosítja az általa szervezett gyakorlatokon, képzéseken, továbbképzéseken való részvételt; kezdeményezi közös gyakorlatok, bemutatók megtartását. A győri egyetem felelősséget vállal az alapvető vízkárelhárítási, mentési és kárfelszámolási feladatokban.
 
 
G.B.
 
 
(FORRÁS:gyor.katasztrofavedelem.hu)