Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Mathias Corvinus Collegium

Újabb intézménnyel kötött megállapodást a győri Széchenyi István Egyetem, amellyel a fiatalokat segítik a tehetségük kibontakoztatásában. 

Tovább bővíti kapcsolati hálóját a győri Széchenyi István Egyetem, amely újonnan a Mathias Corvinus Collegium (MCC) intézményével kötötte még szorosabbra a kapcsolatát. Az együttműködés a fiatal tehetséges tanulók kibontakoztatását segíti. A két intézmény ezentúl még több szakmai közösséget hoz létre az 5 éves megállapodásnak köszönhetően. 

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézménye és 25 éve végzik a tevékenységüket az országban. Számos tehetséggondozó programot rendeznek közcélúan az általános iskolától egészen a felnőttképzésekig. Az MCC programjának lényege, hogy a hagyományos oktatást egyetemi oktatással és magas szintű képzésekkel egészítik ki, mégpedig úgy, hogy az több tudományágat és szakterületet is érint. 

mcc_gyor_torzs

A képzések sokszínűségét mutatja, hogy az általános iskolásoktól kezdve az egyetemi hallgatókig bárki választhat programokat


Az intézmények együttműködése a környékbeli diákok karrierjét is támogatni kívánja, mégpedig egyedülálló képzések indításával, tudásmegosztással, valamint közös kapcsolati háló kiépítésével. A megállapodás a nemzetközi együttműködéseket is előtérbe hozza a győri egyetemen, hiszen a két intézmény a külföldi partnerhálózatát is megossza egymással. 

Az MCC 2021-ben kezdte meg működését Győrben, ám már most sokszoros a túljelentkezés a meghirdetett képzéseknél és programoknál. Ez már önmagában azt jelzi, hogy rengeteg tehetséges diák tanul Győr környékén, akiknek a tehetségét még tovább lehet fejleszteni a tehetséggondozó és az egyetem együttműködése által. 

Forrás: Széchenyi István Egyetem, MCC

CS.SZ.