Eltűntek a falfirkák a Káptalandomb épületeiről

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere személyesen is részt vett a Káptalandomb megszépítésében. A helyi épületeket elcsúfító graffitiket festették le az önkormányzat munkatársai. Dézsi keresi a kompromisszumot, hogy az épületek is épek maradjanak, és a helyi underground művészeknek is meglegyen a felületük.  

Dr. Dézsi Csaba András korábban ígéretet tett, hogy húsvétig lefestik a Káptalandomb épületeit. A felfestett graffitiket letakarították, a munkálatokban maga Dézsi is közreműködött. Ahogy közösségi oldalán megjelent bejegyzésében fogalmaz, szereti kipróbálni a munkát, érezni és közvetlenül látni annak nehézségeit és örömeit. 

Az orvos és polgármester tisztséget is betöltő Dézsi szerint a falfirkák közt nem egy művészi alkotás is, amelyeknek meg kell keresni a megfelelő felületet a városban, a jövőben tehát van kilátás egy új, specifikus hely kialakítására.   
 
 
A munkafolyamat
A munkafolyamat
 

 A történelmi belvárost viszont megtisztították ezektől, hogy újra régi pompájában tündököljön minden épület. A győri Káptalandombot 2020 márciusában nyilvánították nemzeti emlékhellyé. A hordalékkúpot a város legősibb részének tartják. Rengeteg műemlék kapott helyet itt, például a Püspökvár és a Boldogasszonykő, valamint a Győri Bazilika is a Káptalandomb része.

 

M. A. 

Fotó: Dézsi Csaba/ Facebook