Fiatal győri kutatók pályáztak sikeresen az egyik legjelentősebb ösztöndíjprogramra

Konferencia keretein belül számoltak be kutatásaikról azok a győri hallgatók, akik sikeresen pályáztak a Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjára. 

Számos tehetséges győri hallgató indult sikeresen az Új Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjpályázatán, hiszen összesen 31 hallgató részesült támogatásban a 2020/2021-es tanévben. A Széchenyi István Egyetem hallgatói már 5 éve pályázhatnak az Új Nemzeti Kiválóság Programra (ÚNKP). 

A program célja, hogy támogassa a felsőoktatás hallgatóit kutatói kiválóságukban. A pályázati programot több témakörben írják ki és alap-, mester- vagy doktori képzésben részt vevő hallgatók is nyerhetnek. 

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) jelentősége abban rejlik, hogy megfelelő életpályát biztosítsanak a jövő nemzedék kutatóinak, illetve, hogy segítsék a pályán lévő karrierjük kibontakozását. A pályázati program komoly motivációt nyújt azon hallgatók számára, akikben megvan a kutatói véna, hiszen jelentős összeget kaphatnak egy sikeres pályázat esetén. Annyira jelentős összeget, hogy a nyertesek teljes mértékben a szakmai munkájukra fókuszálhatnak.  

sze_kutatok_torzs

Az egyik sikeres győri pályázat a digitális fizetés elterjedése volt 

A Széchényi István Egyetemen az előző tanévben összesen 31 hallgató kapta meg az ösztöndíjat, az egyetem ennek köszönhetően több mint 60 millió forintos támogatásban részesült. A 60 millió forintos összegből 17 millió forintot csoportosított az egyetem lebonyolításra, míg a fennmaradó 43 millió forintot a pályázat nyertesei kapták

A kutatásokat bemutató konferenciát idén online rendezték meg. Olyan kutatási témákban teljesítettek sikeresen a győri hallgatók, mint például az önvezető rendszerek kialakítása, vagy éppen a digitális fizetés elterjedése. 

Forrás: SZE, ÚNKP
CS.SZ.