Gőzerővel javítják az M1-est, Győrnél is várható aszfaltozás

Az M1-es autópályán útfelújításokat végeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Munkatársai, adta hírül a vállalat. Közleményükben kitértek rá, hogy az autópálya bábolnai, győri és komáromi szakaszait frissítik fel. 

Az útburkolat javítását azért kezdték meg, mert enyhült az időjárás, és szükségszerűvé váltak a karbantartási munkálatok. Amíg relatív jó idő van, addig igyekeznek végezni az érintett szakaszokon. Az aszfaltozási munkálatok várhatóan február 19-ig tartanak Bábolna, Győr és Komárom térségében.
 
Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a térségekben, az autópálya forgalmát egy sávra szűkítik az érintett időszakban. A sebességkorlátozás 80 kilométer per óra, érdemes ezt figyelembe véve útnak indulni.  
 
 
Szombattól már normálisan lehet haladni
Szombattól már normálisan lehet haladni
 
 
A bábolnai térség útszakaszával február 16-án, kedden végeztek a 92-es és 94-es kilométerszelvényeknél. A Komárom térségében lévő 82-es és 84-es kilométerszelvény Hegyeshalom felé vezető útszakaszait szerdán újítják meg. A győri elkerülő szakaszt csütörtökön, február 18-án aszfaltozzák a 122-es és 123-as szelvények mentén.
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében arra kéri az autósokat, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak, és a torlódások hosszának csökkentése érdekében kellő időben soroljanak be a szabad forgalmi sávba. A követési távolságot és a sebességkorlátozást pedig tartsák be a közlekedők, hogy elkerülhetők legyenek a balesetek, koccanások.  

 

M. A. 

Forrás: mti