Győr belvárosában pihenősziget készül

Az Arany János utca 28-32 szám előtt álló fák tövét korábban is műgyantával vonták be, hogy biztosítani tudják a gyalogos közlekedést és óvják a gyökérzetet.

Radnóti Ákos a város üzemeltetéséért is felelős alpolgármestere szerint a műgyanta burkolat a városban közel 350 helyen már bevált, mivel a réteg vízáteresztő, UV álló és rugalmas felületű, ami még könnyebben tisztítható, mint a faveremrács.

Az Arany János utcai fáknál a növekedés miatt szükség volt egy jobb megoldásra, ezért valósulhatott meg a beruházás, melynek eredménye, hogy különleges eljárással megvédik a fákat és esztétikus környezetet is teremtenek általa.
 
 
A munkálatok kb. 2 hét alatt készülnek el. A fák lábánál egy speciális fémszerkezetet alakítanak ki, a fatörzs felöli részt pedig termőfölddel töltik fel. A földbe virágokat ültetnek, a szélére pedig ülőfelületet helyeznek el.

Takács Krisztián a terület önkormányzati képviselője szerint a beruházással egy sétáló utca hangulatát erősítik, mellyel megóvják a fák gyökérzetét is. Az Arany János utcai fák árnyékot adnak, így kedvelt pihenő és beszélgető hellyé válhat a terület a lakosság körében.
 
BG
Forrás: Győr.hu