Győrben fejlesztett tovább a Magyar Posta Zrt.

Olyan bővítést hajtott végre Győrben a Magyar Posta Zrt., amelyet korábban még egyik vidéki depójában sem.

Győri üzemébe telepítette legújabb csomagszortírozó berendezését a Magyar Posta Zrt. A beruházás különlegessége, hogy korábban még egyik vidéki depó sem rendelkezett csomagszortírozó géppel, így Budapesten kívül a győri depó a második, amely hasonló fejlesztésben részesül. 

A beruházást több százmillió forintból hajtotta végre a Magyar Posta, akik így egy újabb mérföldkövet értek el, hiszen az ingatlanfejlesztések után elkezdődött a vidéki depók modernizálása is. A telepítést az MPL+ program keretein belül hajtották végre, amely a Posta logisztikai infrastruktúra fejlesztési projektje. 

magyar_posta_gyor_torzs

A beruházással még magasabb színvonalon képesek az igényeket kiszolgálni


A Győrben található depó még 2017. végén kezdte meg működését, azóta pedig évente 2,5 millió darab csomagot kezelnek átlagosan. A logisztikai fejlesztés és automatizálás azért is volt fontos a térségnek, mert a depó nem csak Győrt, hanem egész Győr-Moson-Sopron megyét szolgálja

Az automatizált csomagszortírozó géppel ezentúl gördülékenyebben haladhatnak a folyamatok, így a depó hatékonyabban szolgálhatja majd ki a több mint félmillió főt számláló lakossági és gazdasági igényeket. 

A modernizált szállítópálya kialakításával a Győri Depóban a teljes logisztikai folyamat modernizálva lett, példaként szolgálva a többi vidéki depónak. 

Forrás és kép: Magyar Posta Zrt.
CS.SZ.