Győrben is népszerűsítik a kerékpározást

Októberig folyamatosan népszerűsíti majd a kerékpározást a Magyar Kerékpárosklub, Győrben is lesz állomása az országos akciónak. Az áprilistól tartó “Inkább bringázz” kampány során fizikálisan és online módon hívják fel a figyelmet a biciklizés előnyeire.  

Az “Inkább bringázz!” online kampány a hagyományostól eltérő formájú akció, amely országosan elérhető áprilistól. Nemcsak a virtuális térben jelennek meg az aktivisták különböző népszerűsítő programokkal, egy-egy várost is górcső alá vesznek. Havonta más-más várost állítanak fókuszba, ahol a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezik a kampányt. A fővárosban kezdenek áprilisban, majd októberig több városban folytatják a tevékenységet. Sorra kerül Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár is. Ezzel egyfajta egészséges versenyszellemet is felébresztenek a városok közt, kihívás lehet például, honnan érkezik majd több poszt, melyik város teljesít jobban. 
 
 
Gyors eszköz a bicikli
Gyors eszköz a bicikli
 

Az esemény szervezői cégek vezetőinek és dolgozóinak workshopokat szerveznek, nyereményjátékokkal várják azokat, akik inkább bringával tekernek, ha elmennek hazulról. A helyi önkormányzatokkal egyeztetnek és adnak tanácsot nekik vagy helyi szervezeteknek, hogy könnyebben váljanak kerékpárosbaráttá. 

A Magyar Kerékpárosklub korábbi, “Bringázz munkába!” kampányát variálták át a járvány idejére, úgy gondolták, hogy a fő üzenet most az, hogy bármikor, amikor tehetik, pattanjanak kerékpárra az emberek.  
 
Azért gondolja úgy a Magyar Kerékpárosklub brigádja, hogy az “Inkább bringázz” figyelemfelkeltő kampány, mert biciklivel gyorsabban, olcsóbban, egészségesebben, fenntarthatóbb módon, illetve vírusos megfertőződés kockázatát is minimalizálva juthat el úticéljához mindenki. 

 

M. A. 

Forrás: mti