Így néz ki a Rába Quelle felújítása

Magyarország legnagyobb fürdőfejlesztéseként hivatkoznak a győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő felújítására. A munkálatoknak januárban láttak neki, jelenleg a földmunkákat végzik, de már így is látványos szakaszában van a beruházás.  

 

A Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő rekonstrukciója és bővítése 2023-ban fejeződik be a tervek szerint, a Modern Városok Program keretében állami támogatást is élvez 21,3 milliárd forint erejéig. A fürdő a korszerűsítés és a pandémia miatt is zárva tart még, de a gyógyászati szolgáltatások továbbra is igénybe vehetők a járványügyi intézkedések betartása mellett.  

 

A munkálatok

A munkálatok

 

A fejlesztés során a meglévő fürdőépületeket újítják fel, két teljesen új épületszárnyat is kap a Rába Quelle. Gyakorlatilag egy tematikus vízi élményparkká alakítják át az egységeket, “Hungarikum” fantázianévvel illetik a témát, ami alapján megvalósítják a fejlesztéseket.  Látványos fürdőelemeket és korszerű medencéket ígér a termálfürdő.

A győri élményfürdő főépülete műemlék védettséget élvez, így annak rekonstrukciója különös odafigyelést igényel majd. Nyolc medence és számos csúszda várja 2023-ban az érdeklődőket.  

 


M. A.  
Fotó: MTI/Krizsán Csaba