Informatikai szolgáltató központ jön létre Győrben

A győri Szintézis Informatikai Zrt. állami támogatással hoz létre szolgáltató központot összesen 390 millió forintból. Az informatikai szolgáltató szektor teljesítménye 2020-ban nyolc százalékkal nőtt, a kormány ezt a beruházást ezért 128 millió forinttal támogatja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint.  

A külügyminiszter kitért rá, hogy a kormány beruházáscsökkentő programjában támogatják a győri vállalatot. Győr-Moson-Sopron megyében eddig összesen 45 milliárd forint értékű beruházást hoztak tető alá a kormányzati támogatás segítségével, ebből 17 milliárd volt a támogatás összege. 63 vállalat részesült donációban a program részeként. Szijjártó elmondása szerint a bővítések 14 500 munkahelyet védtek meg a megyében.  
 
 
A külügyminiszter a sajtótájékoztatón
A külügyminiszter a sajtótájékoztatón
 

A Szintézis Informatikai Zrt. többek közt kereskedelmi informatikai rendszereket fejleszt és üzemeltet. Az Audi Hungaria Zrt.-nek és a Petz Aladár Megyei Oktatókórháznak is dolgoztak már. Bejelentették, hogy informatikai szolgáltató központot hoznak létre Győrben 390 millió forintból, amelyből 128 millió forintot a kormány áll. 95 munkahely válik ezáltal biztossá. 

A győri vállalat támogatása azért is fontos, mert folyamatosan fejlődő szektorról van szó, amely a hazai gazdasághoz jelentős mértékben hozzátehet. A külügyminiszter szerint tavaly nyolc százalékkal nőtt az informatikai szolgáltató szektor teljesítménye.
 
A Szintézis Informatikai Zrt. igazgatója, Szűcs László a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a cég három országban van jelen. A nyilvános céginformációs adatok szerint a társaság árbevétele 2019-ben több mint 2 milliárd forint volt, az exportból származó árbevétele 46 millió forintra rúgott: ez 7 millió forinttal volt több, mint az előző évben.  

 

M. A. 

Forrás és fotó: MTI/  Krizsán Csaba