Két kerékpárutat is átadtak a héten Győrben

Győrött az elmúlt időszakban több útfelújítás fejeződött be, nemcsak az úttest, hanem a kerékpárutak ráncfelvarrásáról is gondoskodtak. Kedden a Kodály Zoltán utcai, szerdán a Szentiváni utat az Ipari Parkkal összekötő szakaszt adták át.  

Településfejlesztési Operatív Program keretében újították fel a Szentiváni út Alsókert utca és az Ipari Park közti szakaszát 156 millió forintból, ez mind az autóutat, mint a kerékpárutat lefedte. A Kodály utcai bicikliút szerényebbnek mondható, ötvenmilliós összegből vált ismét használhatóvá. 
 
Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere elmondta, hogy ezzel a fejlesztéssel az Ipari Park könnyebben elérhetővé válik autósnak és bringásnak egyaránt. 
„A két projekt révén komplex fejlesztés valósult meg” – mondta Radnóti Ákos alpolgármester. 
 
kerekpargyor_nagy  
Teszt alatt az új kerékpárutak
 
A TOP-fejlesztések alapvető célja egyébként, hogy környezethatékony megoldásokkal újítsák meg a településeket. A kerékpárutak léte önmagában hordoz egyfajta kevésbé terhelő megoldást, emellett a csapadék megfelelő elvezetési rendszere is kiépült, amely során egyrészt nem önti el az útszakaszokat az eső csapadékos időjárás esetén, másrészt így az esővíz akár fel is használható. 
 
A beruházás során majdnem fél kilométer hosszú bicikliút nyert új burkolatot, emellett 427 méter autóutat is javítottak.  
 
 
M. A. 
 
 
Fotó: gyor.hu