Nagyon magas a Széchenyi István Egyetem gólyáinak száma

Az előző évhez képest 22%-kal több hallgatót vettek fel idén a győri Széchenyi István Egyetemre, ahol így mintegy 3400 gólya kezdheti meg felsőfokú tanulmányait. 

Jóval többen kezdhetik meg a 2021/2022-es tanévet a győri Széchenyi István Egyetemen. A ponthatár kihirdetése után kiderült, hogy mintegy 3400 elsőéves kezdheti meg egyetemi tanulmányait a győri felsőoktatási intézményben. Ez a szám 22%-kal meghaladja a tavaly felvett egyetemisták számát. 

A győri felsőoktatási intézmény 9 karral rendelkezik és mind a 9 karon jelentős a felvettek számának emelkedése a tavalyi évhez képest. Az egyetem az összes karán próbál olyan oktatási színvonalat és minőségi szolgáltatásokat nyújtani, amely a fiatalok körében vonzó lehet. 

A felvételi ponthatárok kihirdetése az egész országban egységesen július 22-én este 8 órakor történt meg. Az idei ponthatár kihirdetés azért volt különös Győrben, mert az első alkalommal rendezték meg az intézményben a Pont Ott Partit, ahol több száz diák vett részt. 

sze_golyak_torzs

Idén is a járműmérnöki alapszak volt a legnépszerűbb

Az egyetem a minőségi képzések nyújtása mellett évről-évre egyre nagyobb hangsúlyt fektet az angol nyelvű képzésekre is. Az intézmény közleménye szerint a következő félévben már több mint 30 angol nyelvű képzési programra jelentkezhetnek a diákok, amelynek köszönhetően igazi nemzetközi környezetben érezhetik magukat. 

A Széchenyi István Egyetem mindig is híres volt a gyakorlatorientált képzéseiről, valamint arról, hogy számos vállalattal állnak szerződésben, amelynek köszönhetően duális képzéseket is tudnak nyújtani a hallgatóknak. A legnépszerűbb szak idén is a járműmérnöki alapszak volt, de a mérnökinformatikus alapszakra és a gépészmérnöki alapszakra is nagyszámú diákot vettek fel. 


Forrás: MTI, SZE
CS.SZ.