Növekszik az Audi konszern a városban

Idén is tovább tudott növekedni Győrben az Audi helyi leányvállalata.

Több 100 milliárd forinttal múlta felül 2022-ben a 2021-es eladási adatokat az Audi Hungaria Zrt. A győri leányvállalat 2022-es árbevétele egészen pontosan 285 milliárd forinttal haladta meg a 2021-es árbevételt, ez pedig komoly növekedést mutat.

Az Audi győri leányvállalata március közepén mutatta be a 2022-es év eredményeit, amelyen az is kiderült, hogy 2022-ben közel 1,7 millió motoregységet gyártottak le Magyarországon, ez pedig közel 60 ezerrel több, mint amelyet 2021-ben tudtak legyártani.

audi_konsz_torzs

Jövőre már Cuprát is gyárt az Audi Győrben

Az Audi szintén nagy hangsúlyt fektet a robotizációra és a mesterséges intelligenciára, ezért számos olyan innovációt hajtottak már végre Győrben, amelyek megkönnyítik, valamint gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a szakemberek munkáját a gyárban és az irodákban.

Győrben egyébként már közel 5 millió négyzetméteren gyártják az Audi konszern járműveit és új bejelentés, hogy 2024-től már a Cupra Terramar modell legyártása és összerakása is Magyarországon fog folytatódni. 

Ennek a lépésnek az eredményeképp Győr lesz az egész Audi csoport legelső olyan telephelye, ahol a prémium autógyártó több márkát is képes gyártani.

Forrás: MTI
CS.SZ.