Robot cellákkal bővült a győri Audi gyár

Komoly beruházást zártak le Győrben az Audi konszern szerszám gyárában. A cég a robotikát is tovább fejleszti.

Átadták Győrben az Audi Hungaria szerszámos üzemének eddigi legjelentősebb bővítési beruházását. A projekttel tovább erősítette azt a tényt a német gyártó, miszerint a győri gyár fontos szereplője a cég életének.

Az innováció eredményeképp olyan robot cellákat telepítettek Győrbe, amelyek a karosszériaelemeket készítik majd a legjobb Audi és Volkswagen modellekhez. A megoldás a csúcstechnológiát képviseli a szektorban. 

audi_torzs

Az Audi büszke a magyar gyár eredményeire

A robot cellák telepítése és az ezt biztosító infrastruktúra kiépítése már 2020-ban megkezdődött Győrben. A konszert a jövőben sem lazsál a győri helyszínen, hiszen bejelentették, hogy egy modern kompetencia központot is szeretnének létesíteni. 

A szerszámgyár egyébként csúcstechnológiás eszközökkel szolgálja az Audi gyártási tevékenységét. Az üzemben jelenleg közel 700 fő dolgozik, ezzel pedig ez az egyik legjelentősebb ilyen gyár egész Közép-Európában.

A rugalmas robotcellák és az új lézervágók betelepítése után a jövőben még komolyabb szereplője lehet az Audinak a győri telep.

Forrás: AutoPro
CS.SZ.