Sikeres évet zárt az Audi

Győrben 2022-ben is sikeres és eredményes évet zárt az Audi Hungaria Zrt.

Az Audi Hungaria Zrt. közleménye alapján az Audi magyarországi leányvállalata 2022-ben tovább tudta növelni termelési eredményeit, így rendkívül sikeres évnek mondhatják a tavalyit. 

Az Audi konkrét számokat is közölt azzal kapcsolatban, hogy milyen eredményeket értek el tavaly. A cég bejelentése alapján 2022-ben közel 1,7 millió motor egységet és több mint 170 ezer autó-modellt készítettek el Győrben.

audi_tavaly_torzs

Évről-évre egyre több Audi-t raknak össze Győrben

A prémium autómárka főleg a legyártott motorok számában volt képes óriásit lépni, hiszen 2021-ben a tavalyihoz képest majdnem 60 ezer egységgel gyártottak kevesebbet. A készen összerakott autók számát is több mint 100 darabbal meg tudta emelni a győri gyár. 

Az Audi arról is szót ejtett, hogy 2023-ban milyen fejlesztések várhatóak Magyarországon. A cég közleménye szerint 2023 fő fejlesztési területe a fenntarthatóság, az elektromobilitás és a digitalizáció lesz. 

Mindezek mellett átszeretnék alakítani az üzleti modellt, hogy még hatékonyabb működést érjenek el Győrben, ezért komoly innovációkat indítanak az úgynevezett Shared Competence Center szektorokban, amely a kompetencia alapú szolgáltatások növelését jelenti.

Forrás: MTI, Audi
CS.SZ.