Telepítik az új gyártósorokat az Audi győri gyárába

Az Audi Hungaria tisztán elektromos meghajtású autói gyártásához telepíti az egységeket. A kialakítást egyik meglévő csarnokukban végzik, közel tizenötezer négyzetméteres területet építenek át a prémium kategóriás, elektromos Audik gyártásához. 

Az elektromos generációk gyártása az Audi 2021-es nagydobása, prémium kategóriás kocsik gurulnak majd ki a győri üzemből teljesen elektromos meghajtással. A vállalat a Porschéval közös fejlesztéseket hajtott végre a kivitelezéshez. Az idei projekt egyik szembetűnő részlete, hogy a megtervezési fázisban VR-szemüvegeket is bevetettek, vagyis 3D-képfeldolgozási technológia segítségével tudtak pontosabb eredményeket produkálni, és így precízebb gyártási metódust létrehozni.

 

Prémium Audi

Prémium Audi

 

A legújabb motorgenerációhoz egy teljesen új gyártóterületet telepítenek tizenötezer négyzetméteren a győri gyárba. A szükséges berendezések egy része már megvan, a gyártósor beszerelését megkezdték, jelenleg az előszéria-gyártás előkészületeit végzik az Audi közleménye szerint. 2018 óta folynak a gyárban fejlesztések, amelyek elektromos meghajtásokhoz kapcsolódnak, és elektromos motorokat is gyártanak.  

A gyártásnak köszönhetően a vállalat hétszáz dolgozó munkahelyét tudja garantálni, az elektromos autókat ugyanis három műszakban gyártják majd a kollégák, és megrendelés is lesz elég az előrejelzések szerint. 

 


M. A.  
Forrás: portfolio.hu