Több mint 2 milliárd forintos beruházást indított az Alteo

Az Alteo Nyrt. tiszaújvárosi és győri telephelyein három 9 megawatt kapacitású gázmotor kezdte meg működését, egy több mint 2 milliárd forintos beruházási program első lépéseként.

A beruházással a vállalat a hazai kiegyenlítő energetikai piac kínálati oldalát szeretné bővíteni - ismertetik közleményükben. A fejlesztés következő ütemében további három, összesen 9 megawatt villamos teljesítményű gázmotort telepítenek majd, így a program végére az Alteo harmadával bővíti gázmotoros energiatermelő kapacitásait, és ezzel az ország egyik legnagyobb szabályozási központjává válik - tájékoztattak. Kitértek arra, hogy a COVID-19 járvány miatt előállt helyzet, valamint az erre válaszul az Alteo által bevezetett, emelt szintű belső biztonsági intézkedések mellett is folytatta a társaság győri és tiszaújvárosi üzemeiben zajló fejlesztési munkákat.

 

Több mint 2 milliárd forintos beruházást indított az Alteo

 

A pandémiás korlátozások ellenére a biztonsági követelmények  betartása mellett időben sikerült megszerezni az extra kapacitások kereskedelmi hasznosításához szükséges engedélyeket, illetve akkreditációt, így a gázmotorok azonnal képesek a piaci igények kielégítésre - jelezte közleményében az Alteo. Az ALTEO Nyrt. hazai tulajdonban lévő, modern szemléletet képviselő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat, amelynek Magyarországon 26 erőműve van. A saját és a cég által üzemeltetett erőművek villamos teljesítménye meghaladja a 191 megawattot.

MTI/T.D.