Új fejlesztéseket indít az Audi

A Műszaki Fejlesztés területén indít új beruházásokat Győrben az Audi, amelyre több milliárd forintot fordítanak. 

Nagy és jövőbe mutató beruházást jelentett be az Audi Hungaria Zrt. A Győrben lévő Műszaki Fejlesztés területén több milliárd forintos beruházás indul, amelyet a következő 2 évben szeretnének végrehajtani. A projekt elsősorban az elektromos meghajtású motorok további fejlesztésére fókuszál, de a jelenlegi infrastruktúrát is tovább fogják korszerűsíteni. 

A győri Audi gyára már 20 éve rendelkezik saját műszaki fejlesztéssel, az itt zajló magyar fejlesztőmunka elismeréseként pedig a fejlesztési központ 2015-ben és 2017-ben is tovább bővült. Az épületben helyet kapó műszereken az Audi teljes motorválasztékát tesztelni tudják a magyar kollégák.  

A gyár az egész országban egyedülálló járatópadokkal rendelkezik, amellyel teljes körűen tesztelni tudják a járműveket. Akár 280 km/h-s sebességre is fel tudják gyorsítani az autókat, mégpedig anélkül,hogy akár egy métert is megtenne. 

audi_gyor_torzs

Az Audi összes modellje tesztelhető Győrben


A legújabb, több milliárd forintot érő beruházásban az Audi Hungaria tovább bővíti és fejleszti motorvizsgáló eszközeit, valamint a digitalizáció területén is előrelépnek, mindezt pedig az elektromobilitás jegyében teszik. 

A következő 2 évben újabb elektromos járatópadot helyeznek üzembe a győri gyárba, amely egyébként az Audi harmadik legnagyobb fejlesztési központja és kompetencia központként is üzemel. Mindezek mellett még több digitális megoldást fognak alkalmazni a fejlesztési központban. Digitális tervező és digitális jármű szimulációs eszközöket telepítenek, a vizsgálópadokat pedig már a hibrid és a jövőbeli elektromos autók vizsgálatára is felkészítik. 


Forrás: Autószektor, Audi
CS.SZ.