Új, hibrid Audival rukkol elő a győri cég

Vagány, turbókék színben gurulhat ki nemsoká a győri Audi üzemből a legújabb modell, az Audi Q3 plug-in hibrid, melynek sorozatgyártása decemberben megkezdődött. 

A győri Audi Hungária még karácsony előtt nekilát új modellje szériagyártásának, amely plug-in hibrid technológiára alapul, vagyis lítium-akkumulátoros elektromotor és belső égésű motor keveréke kap helyet a motorháztető alatt. Mindehhez nem kellett új gyártósor, a meglévő technológiai háttérrel álltak neki az elkészítésnek, kiegészítve néhány új berendezéssel azt. Az új karosszériaelemek gyártásához szükség volt néhány robot üzembe helyezésére.  

 

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke szerint 2018 óta halad a vállalat az elektromobilitás útján: először az elektromos meghajtások sorozatgyártását kezdték el, ezt követték első elektromos hajtásláncú autók, a mild-hibrid modellek.

 

Az audi gyár büszkesége

Az audi gyár büszkesége

 

A dolgozók is némi átképzésen vehettek részt a gyártás előtt, ezerötszázan voltak elméleti és gyakorlati oktatáson a cég berkein belül. A 2019-es évben 127, 8 milliárd forintnyi nyereséget bezsebelő győri cég üzemében gyártják az Audi TT Coupé és TT Roadster, valamint az Audi Q3 és az Audi Q3 Sportback modelleket, most pedig a világ szeme a turbókék kocsin lesz majd.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: audi.hu