Újra használható a Jereváni úti aluljáró Győrben

Csapadékvíz átemelő szivattyú oldotta meg a több éve fennálló problémát: a Jereváni úti aluljáróban ugyanis minden esőzés alkalmával megállt a víz, a gyalogosoknak gyakorlatilag használhatatlanná téve a közlekedést. 

A vízelvezetés nem volt megoldott a helyszínen, viszont egy átemelő szivattyú beépítésével a városvezetés elhárította a problémát, jelentette be Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere. A szivattyú a Szauter úti csapadékvíz elvezetőbe juttatja a vizet, ahonnan az gondtalanul tovább tud folyni a megfelelő helyre.  


A városi szóbeszéd alapján a néha akár a fél métert is elérő vízmennyiség megkeserítette az arra járók mindennapjait, ha épp csapadékosra fordult az időjárás, de egy ilyen kis karbantartási megoldással sikerült túllendülni az évtizedes kérdésen. Az aluljáró egy kisebb ráncfelvarráson is átesett, a felgyülemlő csapadék ugyanis rendre rongálta az építményt. 

A frissen festett aluljáró

A frissen festett aluljáró


 
"Sokszor térdig érő víz állt itt, amit ki kellett szivattyúzni, majd fertőtleníteni, hogy újra használható legyen a vasút alatti átkelő” – ismerte el a polgármester hozzátéve, hogy a szivattyús rendszer a beépítése óta kiválóan működik.  

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: gyor.hu