Elkészült az újabb automata öntözőrendszer

A korábbi bejelentéseknek megfelelően elkészült a legújabb beruházás a Móricz Zsigmond rakparton, amely által egy automata öntözőrendszert kapott a terület. 

Megvalósult az automata öntözőrendszer telepítése a Móricz Zsigmond rakparton. Az automata öntözőrendszer telepítése és megvalósítása Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester kezdeményezésére, illetve Takács Krisztián belvárosi önkormányzati képviselő támogatásával készült el - közölte Győr város hivatalos honlapja.

A telepítésnek köszönhetően a Dunapart Rezidenciától egészen a Kossuth-hídig ezentúl a telepített automata öntözőrendszer fogja biztosítani a zöld területen a vízellátást. A beruházás során közel 1000 méteren át csővezetéket helyeztek el, valamint számtalan öntözőfejet, amelyekkel 9 öntözési kört voltak képesek kialakítani a Móricz Zsigmond rakpart ezen részén, hogy ezentúl modern módon biztosítsák a növények vízellátását. 

gyor_automata_torzs

A telepített automatika nagyban megkönnyíti a vízellátást, főleg a nyári idő beköszöntével

Az említett területen az automata öntözőrendszer működése a Kossuth-hídtól indul majd a Dunapart Rezidencia irányába, amely által a körülbelül negyedórás öntözési kör alatt percenként 60 liter vizet fog fogyasztani a rendszer. Minden nap biztosítva lesz a zöld területen a vízállátás, a locsolás pedig főleg a hajnali órákban fog zajlani, de a forró nyári napokon akár napi két öntözési kör is előfordulhat. Mivel az automatika jelez, ha esik az eső, ezért a csapadékossabb napokon szünetelni fog a rendszer működése. 

Az újabban telepített automata öntözőrendszer terveiről már korábban is írtunk, amikor 100 ezer növényt ültettek a város köztereire. 

Forrás: Győr város hivatalos honlapja
CS.SZ.